9 Mart 2014 Pazar

NeşeLi Tarifler - Isırgan Otlu Ispanak Yemeği

Isırgan otu sağlığa çok faydalı bir bitki olmasına rağmen tüketirken tereddüt edilir genelde. Eğer ısırgan sevmiyorsanız bu tarifimi mutlaka deneyin seveceksiniz. Eşiniz ve çocuklarınız ısırgan yediğini anlamayacak bile. Ben ısırgan yemem diyen eşim bayıla bayıla yedi. Bana bundan her hafta pişir çok leziz olmuş dedi. Tarifi benden denemesi sizden :)



Malzemeler:

1kg ıspanak
2 demet ısırgan (250-300 gr)
3-4 adet taze yeşil sarımsak
1/2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak

Yapılışı:

Taze sarımsağı ve kuru soğanı küçük küpler hâlinde doğrayıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavuruyoruz. İnce ince doğradığımız ıspanakları ve ısırganı ilave ediyoruz 2-3 dk sebzeler diriliğini biraz kaybene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak bulguru, tuzu ve üzerini az örtecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 20-25 dk bulgurlar haşlanana kadar pişiriyoruz. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder